Mедицински прегледи с д-р Силвия Паскалева в Парк хотел „Кюстендил“!

С удоволствие ви съобщаваме, че ръководителят на нашия балнео център, д-р Силвия Паскалева, ще извършва прегледи на 25.11. от 09:00 ч. в Парк хотел „Кюстендил“.

Д-р Силвия Паскалева завършва медицина в Медицинската академия в гр. София през 1990 г. и специализира в областта на „Физикална и рехабилитационна медицина“, както и в „Здравен мениджмънт“. Тя също е един от първите сертифицирани лекари-нутригенетици у нас. Почти 20 години тя ръководи Спортно-оздравителния комплекс Лозенец – МС. Нейните професионални интереси са насочени към физиотерапията и рехабилитацията на заболявания на опорно-двигателния апарат, ортопедия, травматология и спортна медицина. Допълнително, тя се занимава с диагностика и лечение на наднормено тегло и затлъстяване при деца и възрастни, като прилага иновативната диетична практика на нутригенетика – хранене съобразно генетичния профил.

Възползвайте се от тази отлична възможност да съчетаете почивката си при нас с консултация с д-р Силвия Паскалева относно вашето здравословно състояние. Молим ви да направите предварителна резервация за прегледите чрез спа рецепцията на хотела. За да запишете своя час, моля, свържете се с нас на тел. 0883 939 977.

Очакваме с нетърпение да Ви посрещнем на 21.10 и да ви предоставим възможността да се възползвате от професионалните медицински услуги на д-р Силвия Паскалева! Побързайте да запазите почивката си при нас и час за преглед при д-р Паскалева, възможностите за преглед са ограничени до изчерпване на времевия интервал.

Вашето добро здраве е наш приоритет и тази инициатива е нашият начин да ви благодарим, че избрахте Парк хотел „Кюстендил“.

Подарете си спокойствие и грижа за здравето си – очакваме ви!

Представяне на книгата на Теодора Стефанова

Парк хотел „Кюстендил“ има удоволствието да е домакин на представянето на второто издание на книгата на Теодора Стефанова „Осмото чувство, ключът към вселената“.

Теодора е известна със своите способности да предвижда бъдещето, а нейните прогнози винаги привличат значително внимание. Книгата носи послание за отваряне на сърцата и изпълването им с безкрайна обич и доброта. Текстът разгръща светлина върху мисията на Теодора. Целта на тази книга е и да подготви хората за сблъсък с изкуствения интелект.

Представянето на книгата ще направи лично самата Теодора Стефанова. Водещ на събитието ще е Ники Кънчев. Очакваме ви на 9.11.2023 г. (четвъртък) от 18.00 ч. в Парк хотел „Кюстендил“, гр. Кюстендил, ул. „Калосия“ №19.

.

Парк хотел „Кюстендил“ – идеална отправна точка за екотуризъм

 Добре дошли в Парк хотел „Кюстендил“ – вашата идеална отправна точка за екотуризъм в района на планината Осогово! 

Парк хотел „Кюстендил“ се намира в лесопарк „Хисарлъка“, в самото подножие на планината, сред прекрасна природа, на която да се насладите. Ние предлагаме удобства на високо ниво и гостоприемно обслужване, които ще осигурят комфортна среда за вашата активна почивка, както и за възстановяване в минералния басейн и СПА центъра след дълъг ден на преход сред природата.

Използвайте нашия хотел като идеалната база, за да започнете вашия приключенски опит в Осогово и в района на Кюстендил. Множество пешеходни и велосипедни маршрути предлагат неповторими възможности за изследване на богатото биоразнообразие и прекрасните пейзажи в района.

Пешеходни маршрути: тръгнете по пътеките и открийте удоволствието от потапянето сред природата на планината Осогово. С множество маршрути на разположение, изберете своя сред природните и културните забележителности на района.

 Велосипедни маршрути: за почитателите на велосипедите, Осогово предлага разнообразие от маршрути с различна степен на трудност, които могат да бъдат изследвани. Последвайте велосипедните маршрути и се насладете на приключенията, които планината може да ви предложи.

Съчетавайки удобство и природа, Парк хотел „Кюстендил“ е точното място за вашата активна почивка и идеалната отправна точка за екотуризъм в района на Кюстендил!

Насладете се на прекрасни преживявания!

🌍 Предложения за пешеходни и велосипедни маршрути в района на Осогово вижте тук: https://goo.gl/maps/FPRzExJRhqAoAreBA

Водна гимнастика

 Искате да се погрижите за здравето и тонуса си и да се насладите на лечебната минерална вода?  Парк хотел „Кюстендил“ стартира занимания по водна гимнастика от 9 май! Заниманията ще се провеждат във вторник от 18 ч., четвъртък от 18 ч. и събота от 9 ч.

Единично посещение е на цена 14 лв. , а карта за 10 посещения е само за 100 лв.  За гостите на хотела заниманията са напълно безплатни! 

Не пропускайте това уникално предложение за вашето здраве и тонус! Включете се! 

ИСКАМ БЕБЕ СТАВА НА 16 ГОДИНИ

ИСКАМ БЕБЕ СТАВА НА 16 ГОДИНИ

ПРАЗНУВАМЕ ЗАЕДНО С НАД 3500 ДЕЦА, РОДЕНИ С ПОМОЩТА НА ФОНДАЦИЯТА

На 25-ти март, Благовещение, организацията отбелязва 16-тия си рожден ден с двудневен форум с координатори, доброволци и съмишленици на каузата от цялата страна

На  24 и 25 март в парк-хотел „Кюстендил“, гр. Кюстендил фондация “Искам бебе“ ще отбележи 16-та си годишнина с двудневен форум с лекционна, обучителна и официална част.

В събитието ще участват кмета на Кюстендил – г-н Петър Паунов, първият и най-голям личен дарител на Фондация – д-р Милен Врабевски, писателката Розмари де Мео,,  г-н Милен Митев – генерален директор на Българското Национално Радио, д-р Маргарита Исталиянова (специалист по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина), д-р Татяна Ангелова, д.м., физикална и рехабилитационна медицина (председател на Асоциацията по физикална медицина и рехабилитация), Милена Златкова – радиоводещ и посланик на донорската програма на „Искам бебе“, Милена Славова – певица и съмишленик на каузата, БГ ДУЕТЪТ – Милчо Соколов и Кирил Веселинов, координатори, доброволци и съмишленици на фондацията от цялата страна.

Акцент в програмата ще бъде и ролята на холистичния подход в лечението на репродуктивните проблеми с фокус върху емоционалната подкрепа, здравословното хранене и възможностите, които дава балнеологията. Д-р Маргарита Исталиянова и д-р Татяна Ангелова ще обърнат специално внимание на доказаното благоприятно влияние на кюстендилската минерална при лечението на репродуктивни проблеми.

По време на форума ще бъдат представени добри практики и примери за информационни и дарителски кампании в дългогодишната работа на фондацията в помощ на двойките с репродуктивни проблеми, реализирани от координаторите на „Искам бебе“, работещи изцяло на доброволчески принцип. От създаването на организацията до момента, благодарение на тяхната работа и подкрепата на всички партньори и съмишленици на „Искам бебе“, са родени над 3500 бебета.

Вярваме, че всяко наше усилие си струва, защото виждаме резултатите от него в усмивка – на бебе, на дете, на семейства, чакали дълги години рожбите си, на удовлетворени медици, на дарителите.

Стигнахме дотук и продължаваме смело напред и благодарение на всички хора, които ни подадоха ръка през тези 16 години – представители на местната, изпълнителната и законодателната власти, на медиите, на бизнеса, на неправителствения сектор.

Програма на форума:

24.03., петък

15:00-15:15 – откриване – приветствие на г-н Петър Паунов, кмет на Община Кюстендил

15:15- 15:30 – Радина Велчева (основател на Фондация „Искам бебе“) и Мария Янева (председател на УС на Фондация „Искам бебе“) – представяне на новите проекти на фондацията в партньорство с БТА, Община Кюстендил, нови дарителски кампании в партньорство с отговорния бизнес. Анонсиране на информационната кампания „ПриРода за живот“

15:30-16:00 – „ПриРода за живот“- силата на кюстедилската минерална вода за репродуктивното здраве- д-р Маргарита Исталиянова, специалист по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина

16:00-16:30 – Балнеологията – съюзник в мечтата за дете – д-р Татяна Ангелова, д.м., физикална и рехабилитационна медицина, Председател на Асоциацията по физикална медицина и рехабилитация, член на борда на Европейската СПА асоциация, експерт към Българския съюз по балнеология и СПА туризъм

16:30-17:00 – „ ПриРода за живот“- представяне на процедурите и терапиите в помощ на репродуктивното здраве

17:30- 19:00 – Развитие на комуникационните умения на НПО в условията на дигитализацията на информационната среда

25.03., събота, Благовещение

08:00 – 09:00 – Тържествен МОЛЕБЕН за здраве – конферентна зала на парк хотел „ Кюстендил“

10:00 – 12:30 – “ПриРода за живот – майката и родителството в българските традиции” – среща с Розмари де Мео, автор на „Стопанката на Господ“ и „Зарана“

14:00 – 16:00 – Силата на каузата – среща с д-р Милен Врабевски, учредител и председател на фондация „Българска памет“

#искамбебе

#природазаживотФондация „Искам бебе“ изказва огромната си благодарност за гостоприемството и съпричастността към каузата на парк- хотел „Кюстендил“!