Най-бързо развиваща се спа дестинация

Парк хотел Кюстендил е разположен в подножието на природния парк Хисарлъка, с възстановената крепост от времето на римските императори. Намира се на красиво и тихо място, сред чистия въздух, зеленината и спокойствието на боровата гора, а в същото време е на минути от центъра на Кюстендил – един от най-древните български градове, който и днес опазва и развива традициите, културното и историческо наследство и благодатните природни дадености на района.

Най-зеленият град

През 2014 година Кюстендил е обявен за „Най-зеления град“ в България, като печели първото място в годишната национална анкета, организирана от Дарик радио и вестник 24 часа. Приз „Най-зелен град“ Община Кюстендил получава и в националната кампания „Зелена България“.

Най-бързо развиващата се спа дестинация

През 2017 година Община Кюстендил получава приза „Най-бързо развиваща се спа дестинация“ – наградата се връчва от Българския съюз по балнеология и спа туризъм.

Най-зелена община

Отново през 2017 година наградата на ЕКОПАК „Най-зелена община“  е връчена на  Кюстендил.

Моят град е моята крепост

През юни 2018 година Кюстендил е удостоен със специалния приз „Моят град е моята крепост”. Наградата е учредена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството в рамките на национална образователно-патриотична кампания.

Най-добра туристическа дестинация

През септември 2018 година Кюстендил става носител на приза „Най-добра туристическа дестинация“, на първите Български туристически награди,  организирани от Българската хотелска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

Кюстендил печели и в категорията „Най-много инвестиции в туристическата инфраструктура за голяма община през 2018 година“.

Най-добрият град за живеене

През април 2019 година Кюстендил е избран за  „Най-добрия град за живеене“ в България, в националната класация на Дарик радио.

Асеневци

През април 2019 година Община Кюстендил получава наградата „Асеневци“ за най-голям принос в опазване на културното наследство в България и за развитие на културния туризъм,  учредена от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА).